How to remove rear window moulding on a Challenger 1974 and put it on back

How to remove rear window moulding on a Challenger 1974 and put it on back.

Den engelske tekst er selvfølgelig for søgeoptimering og hvis der kommer en forbi der ikke kan dansk.

Hvordan afmonterer man bagrude listen på en Challenger, jeg vil her vise en hvordan det kan gøres med billeder så der er let at se – husk stærk kaffe for at dulme nerverne to ting skal man være obs på ruden og ridser af bilen i “rudefalsen” de clips der benyttes går godt nok tæt på.

KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT FORSTØRRE.

KLIK PIC. TO MAKE THEM BIGGER

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er det stykke værktøj jeg brugte …..

 

På de næste billeder visers der hvordan man sætter værktøjet så langt ned i listen som muligt, når man brækker lidt op kan man se hvor clips sidder, og det er ud for denne at man lige med et rask stød/trænk trykker værktøjet mod ruden, rundingen på værktøjet får listen til at løsne sig, obs obs pas på listen og ruden læg evt en klud på ruden og et håndklæde omkring listen så den ikke ridser når den løsnes.

Rask træk baglæns ikke vold lad værktøjets runding gøre arbejdet…

Evt klud mod ridser…..

Clips er lige til at pille af med fingre idet den har løsnet sig ved afmontering, læg mærke til at den store runding vender mod ruden….

Når clips skal på igen kræves der stærke tommelfingre, og enkelte steder en gummihammer pas på ikke clipsen bliver skæv/bøjer fremad,og sørg for at den kommer helt i bund,man kan se at den ikke kan trykkes længere ned ( fals i clips )  jeg har monteret malertape for ikke at ridse “rudefalsen” .

 

 

Efter Clips er monteret mærkes der op ud for hver, således at man har styr på hvor man skal trykke når listen skal på plads igen.

Tape hele vejen rund omkring Rudefalsen for ikke at listen skal ridse…

Der er værd at bemærke, når listen skal på igen så sidder clips meget tæt på rudefalsen men clips er designet til at kunne bukke fremad når den kommer under tryk, det gør at når rudelisten får et tryk eller rask dask med gummihammer ud for clipsen , så giver clipsen sig og listen kan glide ned og blive fastlåst af clipsen, det er derfor også meget vigtigt at listen er lagt helt til land… helt ud til rudefalsen eller hvad man ska kalde den, så den ligger der og er klar til at blive trykket ned mellem rudefals og clips…

 

 

Hårdt pres med tommel finger eller rask dask med gummihammer kan også være nødvendigt

 

Vandret ned så der ikke kommer skævt anslag på liste og clips..pas på

Så er det med at holde tunge lige imunde……

Derfor opmarkering det er ikke til at se nøjagtigt hvor clipsene er efter listen er lagt an til montering…

På montering i samme række følge som afmontering….

Jeg afsluttede med øverste liste i passagerside så tæt mod midten som muligt, ….

Færdig arbejde lækkert…..